Percy

Ras: podenco

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2017

Grootte: 40-45cm

Beschrijving:

Percy is samen met een aantal andere teefjes in september uit een schuur gered. Ze werd daar gebruikt als fokteefje. Alle hondjes zagen er verschrikkelijk uit op het moment dat ze gered werden en veel van hen waren behoorlijk bang van mensen.

Percy vond het ook allemaal erg spannend en het heeft even geduurd voor ze het vertrouwen in de mens weer terug gevonden had. Inmiddels gaat het goed en wordt ze graag geknuffeld. Naar andere honden is ze vriendelijk en sociaal.

Percy zoekt een baasje die haar de tijd geeft om te wennen aan het leven in Nederland. De aanwezigheid van een andere hond is een pluspunt. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 26/7/2020)

Update 10/2020: Percy is sinds begin oktober in Nederland en woont momenteel in een opvanggezin met twee andere honden.

Het opvanggezin omschrijft Percy als een lief en intelligent hondje. Ze is een echte allemansvriend die graag geknuffeld wordt. In huis is ze rustig, kan ze heerlijk relaxen op de bank en ze kan het goed vinden met de andere honden van het gezin. Ze kan prima eventjes alleen thuis blijven, is daarbij stil en sloopt niets. Ook is ze keurig netjes zindelijk.

Percy gaat graag mee met de auto en is altijd te porren voor een lekkere lange wandeling. Haar neusje is daarbij veelal aan de grond en het pleegbaasje denkt wel dat ze jachtinstinct heeft. Of ze op termijn los kan lopen is dan ook niet te garanderen, mogelijks wel na veel training, maar het kan ook zijn dat ze enkel op omheind terrein los gaat kunnen.
Buiten is ze vriendelijk naar vreemde honden, maar echt spelen doet ze (nog) niet.

Percy zoekt een sportieve baas die leuke dingen met haar gaat ondernemen. Ze kan prima bij kinderen, of ze met katten kan is niet bekend (maar kan wel getest worden). Ze zit in de buurt van Zwolle in de opvang. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com