Peyu

Ras: podenco-mix

Geslacht: reu

Geboortedatum: 10-2020

Grootte: 40-45cm

Beschrijving:

Peyu is een aantal weken geleden op straat gevonden en verblijft sindsdien in een gastgezin. Wat zijn voorgeschiedenis verder is weten we helaas niet.

Peyu is een lieve sociale hond. In het gastgezin woont hij samen met andere pups, volwassen honden en katten. Peyu is een vrolijke enthousiaste hond die graag speelt en ravot. Hij is gek op mensen en laat zich graag aaien.

Peyu is een podenco (kruising), dat wil zeggen dat hij een energieke hond is die veel beweging nodig gaat hebben. Peyu is dan ook op zoek naar een sportieve baas die leuke dingen met hem wil gaan ondernemen (input 2/5/2021).

Update 8/2021: Peyu verblijft sinds twee weken in een gastgezin in Belgie, net over de grens bij Valkenswaard. In het opvanggezin zijn drie kinderen aanwezig, in de leeftijd van 5 tot 17 jaar. Ook woont hij daar samen met een jong teefje die nogal dominant en jaloers is. Daardoor botst het weleens tussen die twee, maar volgens het opvanggezin is het teefje hiervan de aanstichter.

Peyu heeft zich al heel goed aangepast aan het huiselijke leven. Hij slaapt ’s nachts rustig in een bench en kan al een paar uurtjes alleen thuisblijven (samen met de andere hond). Het opvanggezin omschrijft hem als een allemansvriend; hij vindt iedereen leuk en houdt enorm van knuffelen. Hij is een actieve hond, maar houdt ook van lekker luieren op de bank. In het opvanggezin is Peyu heel graag buiten in de tuin dus het zou fijn zijn als zijn nieuwe huis ook een tuin heeft of in ieder geval vaak buiten kan zijn. Peyu is dol op spelen en ravotten. Aangezien hij in zijn spel nog een beetje lomp kan zijn en tegen mensen op durft te springen, lijkt het ons beter om hem niet in een gezin met hele kleine kinderen te plaatsen. Peyu lijkt jachtinstinct te hebben en daarom zal hij mogelijk op termijn alleen op veilige plekken los kunnen lopen.

Voor Peyu zoeken we een sportieve baas die lekker actief met hem bezig wil zijn (lange wandelingen, hardlopen of fietsen e.d.) en leuke dingen met hem wil gaan ondernemen. Een cursus bij een hondenschool is aan te raden omdat Peyu nog jong is en veel moet leren.

Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com