Pipo

Ras: podenco

Geslacht: reu

Geboortedatum: 8/2/2012

Grootte: 55-60cm

Beschrijving:

Aan het einde van het jachtseizoen zijn er door een jager vijf podenco’s afgegeven bij het asiel. De jager ging met pensioen en gunde zijn honden gelukkig een beter leven. De honden waren allemaal helaas erg mager en velen zaten onder de littekens. Vermoedelijk hebben ze alleen heel wat jaren dienst gedaan als jager en is het jachtinstinct bij de meesten dan ook goed ontwikkeld.

Pipo is de oudste van het stel en ook de underdog van de roedel. Hij werd wat gepest door de andere honden en daarom is hij van de opvang naar het asiel zelf gegaan. Daar zit hij in een rustige roedel met wat oudere honden en is hij beter op zijn plek. Pipo is een lieve zachtaardige hond die graag een pootje geeft.

Update 4/2021: Pipo is bij routinebloedonderzoek helaas positief getest op hartworm. Daarvoor is hij inmiddels behandeld en gelukkig heeft hij die behandeling goed doorstaan. Hij is inmiddels gelukkig ook wat aangekomen. Pipo komt eind april naar Nederland toe en zal dan in een gastgezin te bezoeken zijn.

Update 5/2021: Pipo is nu een week in Nederland en hij doet het heel erg goed. Hij verblijft momenteel bij een gastgezin in Maastricht en woont daar samen met een andere podenco.

Het gastgezin omschrijft hem als een hele zachtaardige hond die zich, voor een hond die in heel zijn leven nog nooit in een huis heeft gewoond, wonderbaarlijk goed aanpast aan zijn nieuwe omgeving. Hij lijkt aan zijn tweede jeugd begonnen te zijn en is gek op spelen met balletjes en knuffeltjes.

Hij is sociaal met de andere hond in het gezin en de twee liggen al vanaf dag één samen in één mand. Ook buiten lopen ze heerlijk naast elkaar en lijkt hij steun te ervaren van de andere hond op de momenten dat hij het nog moeilijk heeft. Hij is 9 jaar lang nooit uitgelaten aan de lijn, maar eigenlijk loopt hij vanaf dag 1 prima mee. Hij houdt er flink de pas in en ondanks dat hij een tikkie stijf in de achterhand aan het worden is, loopt hij nog met gemak een uur tot anderhalf uur mee.
Je merkt wel dat hij af en toe nog schrikt van harde geluiden en drukte, maar hij leert met de dag. Of hij op termijn ook los zou kunnen lopen, durven we niet te voorspellen. Ondanks dat hij heel goed luistert en het gastgezin niet veel van jachtinstinct kan opmerken is het toch een hond met een flink jachtverleden en bestaat de kans zeker dat dat weer naar boven komt wanneer hij in die richting geprikkeld wordt.

Hij leeft nu niet samen met katten. Als hij buiten een kat voorbij ziet lopen, reageert hij er wel op, maar is hij daarin wel corrigeerbaar, hij blijft er niet op gefixeerd. Voor de zekerheid plaatsen we hem echter liever niet in een gezin met katten.
Pipo is verder een echte allemansvriend en hij laat zich graag knuffelen en aanhalen. Ook met kinderen doet hij het goed, zolang ze hem maar rustig benaderen.
Het enige wat hij nog niet heel leuk vindt, is alleen thuis blijven, dat is iets wat rustig opgebouwd moet worden.

Pipo zoekt een lieve baas en een zachte warme mand waar hij heerlijk verwend gaat worden en mag gaan genieten van zijn oude dag. Zijn ideale gezin woont in een rustige omgeving en heeft een andere (rustige) hond waarmee hij vriendjes mag worden. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com. In verband met zijn leeftijd geldt er voor hem een aangepast adoptiebedrag.