Nina

Ras: podenco

Geslacht: teef

Geboortedatum: 7-2017

Grootte: ongeveer 45cm en weegt 14 a 15kg.

Beschrijving:

Dit mooie chocoladebruine podencoteefje is gevonden, vermoedelijk is ze gedumpt door een jager omdat ze niet goed genoeg meer was. Ze was helaas hoogzwanger toen ze gevonden werd en is in het asiel bevallen van 5 pupjes.

Nina en haar kroost maken het goed. Ze is een super lief moedertje en de pups zien er goed verzorgd en tevreden uit.

Nina is een enorme knuffelkont die geniet van alle aandacht die ze nu van de vrijwilligers krijgt. Ook alle extraatjes die haar nu toegestopt worden kan ze zeker wel waarderen.

Nina haar pupjes zijn begin maart geboren en zouden vanaf juli mogen reizen. We zouden het voor Nina fijn vinden als ze ook een leuk baasje krijgt of in de opvang zou mogen, dat heeft ze wel verdiend.

Update 24/6: Nina is helaas positief getest op leishmania. Ze wordt daar vanaf nu voor behandeld. Gelukkig heeft ze er verder geen last van, wel is het een ziekte waarvoor langdurig medicatie gegeven moet worden. Nina is vanaf eind juli in Nederland in de opvang te bezoeken.

Update 22/7: Nina is sinds zaterdag in Nederland. Ze was tijdens de aankomst erg onder de indruk van alle gebeurtenissen, daarom kijkt ze op de meeste foto’s een beetje bescheten. Inmiddels zijn we een paar dagen verder en ze bloeit open tot een lief, vrolijk en bescheiden hondje. Ze kan het goed vinden met de andere honden, maar is vooral gek op mensen.

Ze loopt netjes mee aan de riem, al vind ze het buiten nog best een beetje spannend, en is zindelijk. ‘s Nachts slaapt ze braaf in haar mandje bij de andere honden. Het alleen thuis blijven wordt rustig opgebouwd en gaat tot nu toe goed.

Update 4/8: Nina is nu ruim 2 weken in nederland en doet het heel erg goed. Ze is het huiselijke leven helemaal gewend en inmiddels ook keurig netjes zindelijk. Buiten kan ze soms best nog wel opkijken van vreemde dingen zoals bv een rollator of een kinderwagen. Maar ze is erg nieuwsgierig, dus dat komt helemaal goed.

Het opvanggezin omschrijft haar als een heel makkelijk hondje die goed in het gezin mee draait. Ze is gek op eten en gek op knuffeltjes en leert snel. Ze hebben haar getest met katten en daar keek ze niet naar om.

Nina zoekt een sportief baasje die lekker met haar gaat wandelen en fietsen. Podenco’s kunnen jachtinstinct hebben en daarmee kunnen we niet garanderen dat ze los kan lopen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel omheinde speeltuinen voor honden waar ze heerlijk hun energie kwijt kunnen.

Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com. Nina is in de buurt van Amersfoort te bezoeken.

Nina is op afstand geadopteerd door Riette Kribben

 

 

(geluid aan)