Provence/Nala

Ras: kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 20/7/2021

Grootte: volwassen 50-55cm

Beschrijving:

Nala (in Spanje was haar naam Provence) komt uit een nestje van 8 pups. Ze is half september 2021 samen met haar moeder en broers en zussen in Spanje op straat gevonden en ze zijn daarna overgebracht naar een gastgezin. Ze is daar verder opgegroeid tussen andere volwassen honden en katten en was een vrolijke en speelse pup.

Nala is eind november 2021 naar Nederland gekomen en geadopteerd. Helaas gaat het met haar bij de huidige adoptant niet goed. Er is hard gewerkt, zowel door de adoptant als door Nala, maar helaas gaat Nala echt niet samen met de katten in huis en loopt ze over de andere aanwezige hond heen, die daardoor steeds meer op de achtergrond raakt. Daarom heeft de adoptant met pijn in haar hart besloten om Nala te laten herplaatsen.

Nala is een ontzettend lieve jonge hond die erg van knuffelen houdt. Bij vreemde mensen kijkt ze eerst even de kat uit de boom en is ze in eerste instantie wat wantrouwend, maar als je haar vertrouwen wint dan is het goed. Ze is een slimme dame die goed naar haar baas luistert en snel nieuwe dingen leert. Nala kan buiten aan de lijn uit onzekerheid naar vreemde honden uitvallen of ze willen “weg blaffen”. Dit gaat wel beter, maar hier moet nog verder aan gewerkt worden. Wanneer ze buiten losloopt gaat ze wel goed samen met de meeste honden.

Nala is gebaat bij een baas die duidelijk maar liefdevol is. Haar nieuwe huis heeft uiteraard geen katten en het liefst geen kinderen. Nala heeft nog veel te leren en kinderen geven haar daarbij teveel stress. Haar nieuwe baas moet het leuk vinden om met haar te gaan trainen. Een andere hond is geen probleem, mits deze wel goed voor zichzelf op kan komen, anders probeert Nala de baas te spelen.

Nala zoekt een liefdevol thuis waar ze verder op mag groeien. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 05/2022)