Risi

Ras: podenco

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2014

Grootte: 40-45cm

Beschrijving:

Risi is in zeer verwaarloosde toestand op straat gevonden, hij was erg mager en had veel kale plekken, veroorzaakt door vlooien en schurftmijt. Inmiddels is hij al weer een aantal weken in ARCA en knapt hij gelukkig goed op.

De vrijwilligers omschrijven hem als een hele lieve hond die gelukkig zijn vertrouwen in de mens nog niet verloren is. Hij gaat graag mee een rondje wandelen aan de lijn en loopt daarbij keurig netjes mee. Hij kroelt en knuffelt graag met de vrijwilligers en hij is heel sociaal naar andere honden.

Risi is bij routine bloedonderzoek positief getest op leishmania, hij wordt hiervoor behandeld en zal hiervoor wel nog langere tijd medicatie nodig hebben.

Risi zoekt een lieve baas die lekker met hem wil gaan wandelen en hij daarnaast de liefde krijgt die hij nooit gekend heeft. Risi is een podenco en komt mogelijks bij een jager vandaan, de kans is dus wel groot dat hij jachtinstinct heeft en niet los gaat kunnen lopen. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 30/3/2021)