Roma

Ras: kruising (mogelijks met wat windhond)

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2017

Grootte: 50-55cm

Beschrijving:

Mama Roma is begin juni met een haar pups gevonden bij een leegstaande finca. Mama was erg mager, maar ze had gelukkig goed voor haar pups gezorgd en die waren niets tekort gekomen. De pups waren toen 4 a 5 weken oud.

Inmiddels zijn de pups een week of 10-11 en is mama ze helemaal beu. Ze hebben scherpe tandjes en willen als ze de kans krijgen nog steeds drinken en daar is ze helemaal klaar mee. Het zou daarom mooi zijn als ze na deze belangrijke taak ook een eigen gezinnetje krijgt.

Roma is een rustige en lieve hond. Ze loopt netjes mee aan de lijn en let daarbij goed op haar begeleider. Ze is een enorme knuffelkont en houdt van aandacht.

update 17/9: Roma is nu een week in Nederland en ze doet het heel erg goed. Ze wordt in het opvanggezin Sproet genoemd omwille van de grappige sproetjes op haar neus. Ze is keurig netjes zindelijk en kan al goed eventjes alleen thuis blijven. Ze loopt keurig netjes mee aan de lijn en is op een omheind losloopgebied al los geweest, dat ging goed. Er zit wel wat jachtinstinct in, dus met echt los los lopen moeten we nog flink oefenen.

Ze is sociaal en kan het goed vinden met andere honden, ze wil het liefst alleen maar spelen. Met de katten in huis klikt het nog niet zo goed, daar zijn we mee bezig, maar waarschijnlijk is het wel beter om haar in een gezin zonder katten te plaatsen.

Roma is in spanje voor vertrek positief getest op een tekenziekte en leishmania. Voor de tekenziekte wordt ze behandeld en deze is gewoon goed te genezen. We vermoeden dat de positieve leishmaniatest een kruisreactie is met die van de tekenziekte, maar voor de zekerheid wordt ze daar wel voor behandeld. Ze heeft verder geen klachten of symptomen.

Roma zoekt een lief en zachtaardige baas waar ze heerlijk verwend gaat worden. Een (windhonden)vriendje om mee te rennen zou ze leuk vinden. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com