Ruben

Ras: kruising

Geslacht: reu

Grootte: volwassen 55 a 60cm

Geboortedatum: 9/2019

Beschrijving:

Toen mama-hond loops was, is ze een dagje op stap geweest, en heeft toen een paar leuke mannen ontmoet. Met een van hen klikte wel heel goed, en helaas bleek ze zwanger te zijn toen ze zich weer terug kwam melden bij haar baasje. Elf pupjes waren het gevolg… Twee mogen er bij de huidige eigenaar blijven, voor de rest zoeken we een goed huisje. Mamahond is overigens gesteriliseerd, dus geen nachtelijke uitstapjes met grote gevolgen meer voor haar.

Ruben en zijn broers en zusjes zijn tot nu toe opgegroeid in het huis waar ze geboren zijn. Mama heeft goed voor ze gezorgd en een stel lieve en stabiele pups groot gebracht. Volgende week gaan ze verhuizen naar de puppenopvang zodat ze verder leren om op eigen benen te staan. Daar ontmoeten ze ook andere volwassen honden en katten en worden ze verder gesocialiseerd.

Ruben gaat een flinke hond worden, van ongeveer 25 a 30kg als volwassen hond. Mama is een sportieve podenco, wat papa was is onbekend, maar vermoedelijk iets herder/berghondachtig. Ruben zoekt een leuke sportieve familie om verder in op te groeien. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com.

Update 6/2020: Ruben is sinds begin juni in Nederland in een gasgezin. Daar mag hij kennis maken met alles wat bij het leven in een gezin hoort.

Volgens het opvanggezin is Ruben een hele lieve, bescheiden en zachtaardige hond. Hij leeft momenteel in een roedel met andere honden en dat gaat prima. Hij is onderdanig en schikt zich naar de wensen van de andere honden. Wel speelt hij graag met de andere puberhonden uit het gezin. Naar mensen toe is hij lief en knuffelig en zacht in zijn benadering. Alleen thuis blijven gaat goed, maar hij is daarbij wel altijd samen met andere honden en nooit echt helemaal alleen.

Ruben vindt dingen als druk verkeer nog best wel een beetje spannend, dat zijn dingen die hij gewoon nog niet zo gewend is. Zijn nieuwe baas woont dan ook het liefst niet midden in de stad, want dat gaat waarschijnlijk gewoon wat te veel voor hem zijn. Hij kan prima met kinderen en ook prima met katten en paarden overweg. De aanwezigheid van een andere hond, waar hij zich aan op kan trekken, zou fijn zijn.

Ruben is in Limburg te bezoeken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com

5mnd