Rubio

Ras: podenco

Geslacht: reu

Geboortedatum: 22/8/2014

Grootte: 60-65cm

Beschrijving:

Aan het einde van het jachtseizoen zijn er door een jager vijf podenco’s afgegeven bij het asiel. De jager ging met pensioen en gunde zijn honden gelukkig een beter leven. De honden waren allemaal helaas erg mager en velen zaten onder de littekens. Vermoedelijk hebben ze alleen heel wat jaren dienst gedaan als jager en is het jachtinstinct bij de meesten dan ook goed ontwikkeld.

Rubio is een lieve sociale hond. Hij is rustig in zijn contact met mensen en moet je even leren kennen. Hij heeft flink ontwikkeld jachtinstinct en reageert fel op katten. Hij is sociaal naar andere honden toe.

Update 8/2021: Rubio is sinds twee weken in Nederland. Hij verblijft in een gastgezin met een andere hond en kinderen en hij doet het heel goed. Het gastgezin omschrijft hem als een lieve zachtaardige knuffelkont die zich snel aanpast al zich na twee weken al helemaal thuis voelt.

Rubio is een makkelijke hond die goed meedraait in het huiselijke leven, hij is netjes zindelijk, slaapt ‘s nachts rustig in de bench, en kan ook al prima eventjes alleen thuis blijven. Hij is speels, en vindt het helemaal geweldig om alle knuffeltjes en speeltjes in huis op zijn kussen te verzamelen. Ook speelt hij graag met de andere hond, het is mini en maxi die twee samen, maar ondanks het verschil in grootte, weet hij prima hoe hij zich daarbij moet aanpassen aan het formaat en de kracht van de andere hond.

Buiten moest hij de eerste dagen heel erg wennen aan alle nieuwe prikkels die op hem af kwamen, hij was duidelijk niks gewend. Inmiddels begint hij dat wel aardig gewend te raken en krijgt hij meer oog voor alles wat rond hem heen beweegt, zoals bv wegvliegende vogeltjes. Hij heeft een flink ontwikkeld jachtinstinct en zijn nieuwe baas moet er wel rekening mee houden dat hij waarschijnlijk nooit los kan lopen, ook niet na gewenning.

Vreemde honden op straat benadert hij rustig, maar heeft soms wel nog even de bevestiging van de baas nodig dat het goed is en hij rustig verder kennis mag maken. Hij is daar heel bescheiden in. Vreemde mensen en kinderen op straat vind hij alleen maar leuk en gezellig en hij laat zich door iedereen aaien, het is een echte allemansvriend.

Deze grote vriendelijke reus zoekt een lieve baas die lekkere lange wandelingen met hem wil gaan maken. Het liefst heeft zijn nieuwe baas wel een tuintje (met goede omheining) om lekker in rond te scharrelen, een hondenvriendje mag, maar is niet essentieel. Rubio is heel vriendelijk naar kinderen, maar hij kan niet met katten samen. Hij is in de buurt van Eindhoven te bezoeken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 15/2/2021)