Ruby

Ras: podenco

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2014

Grootte: ong 45cm

Beschrijving:

Ruby is een aantal maanden geleden gevonden, ze was erg vies en zat onder de wondjes en teken. Vermoedelijk had ze een tijdje gezworven. Ruby heeft gelukkig mogen herstellen bij een pleeggezin waar ze heerlijk verwend en vertroeteld wordt.

Ruby kan het prima vinden met andere honden en heeft respect voor katten. Ze luistert super goed en loopt buiten eigenlijk altijd los. Op de eerste twee foto’s staat ze nog met haar staart tussen haar poten (waren genomen toen ze net binnen kwam), maar inmiddels is ze opengebloeid tot een lief en vrolijk hondje (zie andere foto’s).

Ruby zoekt een leuk gezin waar ze heerlijk verwend gaat worden. Lekkere lange wandelingen zou ze wel kunnen waarderen.

Update:

Ruby is nu twee weken in nederland en doet het heel goed. Ze is beste vriendjes met een van de andere honden uit het gezin en de twee spelen graag met elkaar en liggen op de bank ook heel graag op of tegen mekaar aan. Ruby heeft wel nog wat moeite met alleen thuis blijven, dit is iets waar nog aan gewerkt moet worden. Er zijn een kat en konijn in het gezin aanwezig en daar reageert ze totaal niet op.

Buiten loopt ruby netjes aan de lijn en luistert naar haar naam. Maar als ze een konijn ziet, dan heeft ze enkel nog focus daarvoor en ziet ze de baas niet meer staan. Ze zal waarschijnlijk dan ook enkel maar los kunnen in omheinde gebieden of in een prikkelarme omgeving zoals bv op het strand.

Ruby zoekt een sportieve baas die lekker met haar gaat wandelen en fietsen, en die het niet erg vind dat ze niet altijd los gaat kunnen lopen. De aanwezigheid van een andere hond zou ze leuk vinden, maar is niet essentieel.

Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com