Rumba

Ras: kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2017

Grootte: 50-55cm (weegt rond de 30kg)

Beschrijving:

Rumba is eind december op straat gevonden. Ze liep op dat moment niet op haar achterpoot. Toen ze haar zwerftijd had uitgezeten zijn er rontgenfoto’s van haar poot gemaakt. Het bleek dat ze in het verleden haar bekken en bovenbeen gebroken had gehad en er zat plaatwerk in haar bekken en poot. Daarnaast bleek er ook een probleem te zijn met haar heupgewricht zelf en daarom hebben ze in spanje een heupkopexcisie gedaan. Helaas bleek dit niet voldoende te helpen en ook na de operatie wilde ze nog niet lopen op haar poot. Daarom hebben we haar eind februari naar nederland gehaald zodat ze hier de hulp kon krijgen die ze nodig had.

Ze bleek een infectie te hebben met een resistente kiem rondom de plaat en schroeven die in haar bekken zat, en de heupkopexcisie was in spanje helaas niet op de juiste manier uitgevoerd. Ze is hier opnieuw geopereerd, waarbij al het metaal uit haar lichaam is gehaald, ze hebben nog een klein stukje van het bot van haar bovenbeen gehaald zodat het nu geen zeer meer deed bij het lopen, en ze heeft een lange antibioticakuur gehad ivm de infectie. Na de operatie heeft ze inmiddels al ruim 2 maanden fysiotherapie en hydrotherapie omdat als gevolg van het lang niet gebruiken van haar poot alle spieren weg waren en ze opnieuw moest leren lopen.

Inmiddels gaat het heel erg goed met Rumba, ze gebruikt haar poot veel beter en loopt nog maar af en toe op drie poten. Ze moet nog steeds wel wat spiermassa bij kweken, maar dit is een kwestie van tijd. Daarom is ze er nu (zo goed als) klaar voor om te verhuizen naar een definitief adoptiegezinnetje.

In het gastgezin waar ze nu verblijft woont ze samen met een andere hond en tienerkinderen. Dat gaat heel goed, Rumba is een vrolijke meid die verder geen trauma’s heeft. Ze heeft in spanje ook samen geleefd met katten en daar had ze geen interesse in. In het gastgezin lopen een paar konijnen in de tuin en ook daar kijkt ze niet naar om.

Buiten loopt ze netjes aan de lijn en kan ook prima los lopen. Ze heeft geen jachtintstinct en luistert heel erg goed. Ze speelt graag met de andere hond in het opvanggezin, maar vreemde honden vind ze nog best spannend. Tijdens het begin van haar revalidatie reageerde ze buiten op vreemde honden met uitvallen aan de lijn, waarschijnlijk omdat ze zich zwak en kwetsbaar voelde. Met dat het steeds beter gaat met haar pootje, krijgt ze ook meer en meer zelfvertrouwen, en daarmee reageert ze inmiddels bijna niet meer op vreemde honden en heeft ze zelfs al een paar vriendjes in de buurt gemaakt.
Ze kan prima alleen thuis blijven, maar gaat ook graag met de auto mee ergens mee naar toe.

Rumba zoekt een baas die het niet erg vind dat ze net iets anders is dan anders. Haar pootje is iets wat nog wat langer wat extra aandacht behoeft (fysio, oefeningen) en waarschijnlijk zal ze altijd wel een huppeltje blijven houden. Dit hindert haar echter niet om te spelen, te rennen en te genieten van het leven. Rumba is in de buurt van Harderwijk te bezoeken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 18/5/2021)

Eerste hydrotherapie na de operatie
na 6 weken revalidatie
half mei, heerlijk ravotten met de andere hond