Saar

Ras: kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2013

Grootte: 45-50cm

Beschrijving:

Saar is een lieve hond van een jaar of 5-6 oud. Ze is enkele weken geleden gevonden en naar arca gebracht. Helaas is er nooit een baasje voor haar komen opdagen. Ze heeft iets weg van een beagle, maar er zit zeker ook nog wat anders doorheen.

Saar is een lieve hond, een echte knuffelkont. In haar kennel zit ze samen met een reu en een teef en dat gaat prima, ze kunnen heerlijk ravotten met zijn drieen.

Als je de kennel in komt zit Saar gelijk op schoot, ze wil heel graag knuffelen en kroelen en geniet dan ook met volle teug van de aandacht die ze krijgt.

Met wandelen loopt ze op zich netjes mee, maar ze durft buiten het asiel wel wat te trekken, en zodra ze lekkere dingen ruikt gaat haar neus aan de grond en heb je weinig contact meer met haar. Los kunnen lopen gaat dan ook waarschijnlijk enkel lukken na veel training.

Update 5/2020: Saar is helaas positief getest op leishmania. Ze wordt hiervoor behandeld en heeft hiervan verder ook geen klachten. Honden kunnen gewoon oud worden met leishmania, maar zullen wel gedurende lange tijd medicatie moeten slikken. Het adoptiebedrag is om die reden ook aangepast.

Saar zoekt een leuk gezin die lekker met haar wil knuffelen en het niet erg vindt dat ze waarschijnlijk niet los kan lopen. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com

Update 6/2020: Saar is sinds een week in Nederland en doet het heel goed. In het opvanggezin waar ze nu verblijft wordt ze Bryta genoemd. Een naam die door een van de vrijwilligers in het asiel ook al werd gebruikt en waar ze goed naar luistert.

Ze is in huis heerlijk rustig, slaapt veel en maakt zich niet drukker dan nodig is. Gaat het baasje even weg, dan kijkt ze hem wel na en staat ze vaak eventjes aan de deur te piepen, maar daarna kruipt ze toch weer terug in haar mandje om rustig te wachten tot de baas weer thuis komt.

Buiten loopt ze goed mee aan de lijn en kan ook al los lopen op plaatsen waar dat veilig is. Ze luistert goed naar haar naam en komt als je haar roept. Jachtinstinct heeft het opvanggezin nog niet kunnen ontdekken. Op andere honden reageert ze goed, maar als een andere hond te opdringerig wordt, dan durft ze wel een keer haar lip op te trekken (wat logisch is). Ze speelt verder (nog) niet met andere honden die ze buiten tegen komt.

Naar mensen toe is ze heel open en vriendelijk. Ze wil graag door iedereen geknuffeld en geaaid worden, en ‘s avonds op de bank kan ze soms echt met haar neus tegen je hand duwen, zo van ‘ga door met aaien’. Ook naar kinderen toe is ze heel vriendelijk, al kan ze soms wat lomp zijn, waardoor een gezin met hele jonge kinderen misschien niet de ideale situatie voor haar zal zijn. Bryta gaat graag overal mee naar toe en autorijden vind ze dan ook erg leuk.

Bryta zoekt een lieve baas die lekkere wandelingen met haar gaat maken en waar ze ‘s avonds heerlijk bij op de bank mag kruipen. Ze lijkt geen behoefte te hebben aan een hondenvriendje en of ze met katten kan is niet bekend. Bryta is in de buurt van Alkmaar te bezoeken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com

Saar wordt gesponsord door Wilma Versteeg