Saba

Ras: kruising rottweiler 

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2016

Grootte: 50-55cm, weegt 26kg

Beschrijving:

Saba is gevonden, haar baasje heeft zich helaas niet gemeld, vermoedelijk omdat ze leishmania heeft en hij de behandeling niet wil of kan betalen.

Saba is een lief en vrolijk meisje, ze speelt graag met de andere honden in haar kennel en is gek op aandacht van de vrijwilligers.

Leishmania is een ziekte die goed te behandelen is, maar nooit meer helemaal over gaat. Voor Saba geldt dan ook een aangepast adoptiebedrag.

update 3/2019: we hebben Saba van de week ontmoet en het is echt een super leuke hond. Er zit duidelijk wat rottweiler in haar, zowel qua uiterlijk als qua karakter. Ze is wel kleiner en wat eleganter gebouwd dan een echte rottweiler. Saba is een stoere dame die gek is op een balletje en daar het liefst heel de dag achteraan rent. Ze laat hem prima los als je daarom vraagt. Ze zit nu in een gemengde kennel met zowel reuen als teven en dat gaat prima. Saba heeft wel een sterke persoonlijkheid en daar moet bij plaatsing in een gezin met een andere hond wel rekening mee gehouden worden. Als hond alleen verwachten we geen problemen.

Haar huid ziet er stukken beter uit na behandeling, enkel heeft ze nog wat kleine kale randjes aan haar oren.

Saba is een energieke dame en zoekt dan ook wel een baas die wat met haar gaat doen. Een cursus zou leuk voor haar zijn.

Update 11/2020: Saba is sinds half oktober in Nederland. Helaas is door de stress van de reis haar leishmania op komen flakkeren. Ze krijgt hier momenteel extra medicatie voor. Half december is ze daar mee klaar en kan ze verhuizen naar een nieuw baasje. 

Update 12/2020: Saba is half oktober naar Nederland gekomen. Helaas was door de stress van de reis haar leishmania opgeflakkerd. Daarvoor heeft ze een extra kuur medicatie gehad en Saba is inmiddels bijna klaar daarmee. Je ziet goed dat de leishmania weer tot rust gekomen is en deze fitte en energieke dame is daarmee klaar voor adoptie. 

Het opvanggezin omschrijft Saba als een lieve kroelkont, maar wel met een pittig karakter. Ze leeft in het opvanggezin samen met drie andere honden en twee katten. Met de andere honden is ze dikke vriendjes, alleen als ze heel enthousiast wordt, bv als ze gaan wandelen of ze krijgt eten, dan durft ze wel wat kribbig te zijn naar de andere honden toe.
De poezen vond ze in het begin heel eng, maar inmiddels gaat het goed en ligt ze tegen de katten aan op de bank. Alleen als de katten gaan rennen, durft ze er af en toe wel nog achteraan gaan.

Saba gaat heel graag mee wandelen en staat altijd te springen om mee naar buiten te gaan. Buiten loopt ze netjes aan de lijn en is ze sociaal naar vreemde honden. Fietsers vind ze helaas niet zo leuk en ze durft af en toe naar fietsers uit te vallen. Ze is daarbij wel goed af te leiden met een koekje. Ze luistert prima, is baasgericht en kan dan ook prima los lopen. Ze heeft geen jachtinstinct. Het is een vrolijke hond die gek is op water en graag met een balletje speelt. 

Saba vind het heerlijk om overal mee naar toe te mogen en gaat heel graag mee met de auto. Ze kan daarnaast ook prima alleen thuis blijven, geeft geen kik en sloopt niks. ‘s In huis is het een enorme kroelkont die het liefst heel de dag geaaid wordt. Ze kruipt ‘s avonds heerlijk tegen je aan op de bank, en komt met haar 26kg ook regelmatig op schoot gekropen.

Saba zoekt een baas met wat hondenervaring. Alhoewel ze heel sociaal is met andere honden, is ze waarschijnlijk het gelukkigst als hond alleen. Ze kan met katten, maar wel katten die honden gewend zijn en niet bang zijn. 
Voor de leishmania moet ze wel nog minimaal een jaar tabletjes slikken en af en toe op controle naar de dierenarts. Daarom is het adoptiebedrag voor haar gereduceerd.

Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com

Saba is op afstand geadopteerd door Mieke de Jager