Shirley

Ras: kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 8-2018

Grootte: 30-35cm

Beschrijving:

Shirley heeft heel haar leven samen met nog een aantal andere honden (Neron, Nestor, Boleta en Chispita) bij een oude man gewoond. Toen meneer is overleden zijn alle hondjes in het asiel terecht gekomen.

Shirley is sinds enkele weken in Nederland. Zij was in het begin behoorlijk angstig en heeft erg moeten wennen aan het leven in een gezinnetje en in ons drukke landje. Inmiddels gaat het heel goed met haar en is ze klaar voor adoptie.

Shirley zit in een opvanggezin met andere honden, zowel reu als teef, en dat gaat prima. Ze trekt zich erg aan de andere honden op en speelt ook heel graag met ze. In het gezin zijn geen katten aanwezig, maar buiten reageert ze daar verder niet op.

Ze gaat graag met de auto mee en loopt netjes aan de lijn. Haar pleegbaasje wandelt altijd in een omheind gebied en daar loopt ze ook los. Ze blijft daarbij bij de andere honden en het baasje in de buurt en laat zich aan het einde van de wandeling ook weer prima aanlijnen.

In huis is ze rustig. Ze laat zich inmiddels wel goed aaien en borstelen, maar lichamelijk contact is duidelijk iets wat ze in haar vorige leven niet gewend is geweest. Dit zal bij een nieuwe baas dan ook weer rustig opgebouwd moeten worden en bij een bezoek aan het gastgezin moet ook niet verwacht worden dat ze gelijk op schoot springt. Shirley is geen allemansvriendje en ze zal tijd nodig hebben om een nieuwe baas volledig te vertrouwen.

Ze is gewend om in een bench te slapen, ze ziet dit als een veilig plekje om zich in terug te trekken. Daarnaast heeft ze soms de neiging om te slopen, vooral dingen van stof vind ze erg interessant en daarbij is de bench ook handig om haar daarvoor te behoeden. Alleen thuis blijven gaat verder wel gewoon prima, ze is relaxed, blaft niet en is niet onzindelijk. Als het baasje thuis komt, dan is ze wel heel enthousiast en blaft en kwispelt ze er vrolijk op los. ‘s Ochtends vroeg wil ze vanuit de bench wel graag gelijk naar buiten toe om haar behoefte te doen, als je te lang wacht durft ze het nog wel in huis te doen.

Shirley zoekt een rustig gezin met hondenervaring die haar de tijd geven om helemaal zichzelf te worden. De aanwezigheid van een andere (stabiele) hond om zich aan op te trekken is wel essentieel, ze wordt niet als hond alleen geplaatst. Shirley is in de regio Amersfoort te bezoeken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com