Sleepy

Ras: kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 10-2017

Grootte: 50-55cm

Beschrijving:

Sleepy is begin 2018 als pup van ongeveer 6 maanden oud geadopteerd. Ze is er eentje van een nestje van 7.

Sleepy moet nu, ruim 2 jaar later, helaas herplaatst worden omdat ze erg beschermend is geworden tov het zoontje van het adoptiegezin. Sleepy is daarom overgebracht naar een opvanggezin om daar aan haar problemen te werken.

In het opvanggezin blijkt dat ze vooral erg overprikkeld is, wat zich bij haar uit in enorm druk en reactief gedrag. Haar voornaamste problemen zijn trekken aan de lijn en uitvallen naar andere honden. Daar wordt inmiddels aangewerkt en binnen een week zijn er al goede resultaten geboekt.

Zo is ze afgelopen week bijvoorbeeld mee geweest met de uitlaatservice en daar ondergedompeld in een groep met 20-30 honden. Het eerste half uur vond ze dat vreselijk spannend, maar einde van de dag liep ze met andere honden te spelen en te ravotten. Ook met de andere honden in het gastgezin doet ze het goed. Ze speelt en rent graag met de windhond die daar aanwezig is.

In huis heeft ze inmiddels haar rust weten te vinden en kan ze die ook prima pakken. Buiten is het wel een actieve hond die meer beweging nodig heeft dan 3x op een dag een blokje om. Ze speelt buiten graag met een balletje en is een enorme waterrat gebleken die niets liever doet dan zwemmen. Het lopen aan de lijn gaat goed, en wanneer haar baasje met haar alleen loopt heeft ze volledige aandacht en focus voor haar en trekt ze niet aan de lijn. In de roedel wil ze nog wel graag vooraan lopen, maar daar wordt aan gewerkt.

Ze kan prima los lopen, luistert heel erg goed naar haar naam en komt direct als je haar roept. Ook komt ze heel regelmatig checken of je er nog wel bent. Ze heeft verder geen jachtinstinct al vind ze het af en toe wel leuk om in huis de katten een beetje te pesten. Ze is keurig netjes zindelijk en slaapt beneden met de andere honden in een hondenkamer. Alleen thuis blijven is niet haar grootste hobby, maar ze is verder wel braaf en blaft of sloopt niet.

Sleepy is op zoek naar een sportieve baas die leuke dingen met haar gaat ondernemen. Hardlopen/canicross of rennen naast de fiets zou ze heel goed doen of iets van flyball of agility gaat ze zeker leuk vinden. Ze kan bij kinderen vanaf een jaar of 12 (is ook jongere kinderen gewend) en katten die honden gewend zijn.
Haar onzekerheid naar andere honden toe is wel een puntje van aandacht en het zou fijn zijn als haar nieuwe baas hier wat ervaring in heeft of hier zeker tijd en energie in wil investeren.

Update 7/2021: Sleepy is augustus 2020 geplaatst, maar moet nu, een jaar later, helaas om prive redenen van de adoptant opnieuw herplaatst worden. Ze verblijft momenteel in een gastgezin in de kop van noordholland. Daar woont ze samen met 5 andere honden (allen reu).

Het gastgezin omschrijft Sleepy als een vrolijke energieke hond. Een enorme knuffelkont die haar plek in de roedel inmiddels gevonden heeft. Sleepy is een hond die veel beweging nodig heeft, een hond waar je elke dag een flinke wandeling mee moet maken, maar daarnaast ook lekker mee moet gaan fietsen of hardlopen.
Sleepy is gek op autorijden en gaat graag overal mee naar toe. Thuis blijven gaat, samen met de andere honden ook prima. Ze heeft haar eigen plekje in de bench en trekt zich daar graag in terug.

Ze is gek op een balletje en erg leergierig. Ze loopt inmiddels netjes aan de lijn, maar dat is wel iets waar een nieuwe baas wel aandacht aan moet blijven besteden. Ze luistert goed en kan ook prima los lopen, heeft verder geen jachtinstinct.
Sleepy zoekt een sportieve baas die actief met haar aan de slag wil gaan, die gemotiveerd is om een cursus te gaan volgen bij een hondenschool of lekker iets van agility of canicross met haar wil gaan doen. Haar nieuwe baas woont bij voorkeur op het platteland, waar wat minder prikkels aanwezig zijn dan midden in een drukke stad en waar de ruimte is om er lekker met haar op uit te trekken. Ze heeft tot nu toe haar hele leven met katten samen geleefd. Een andere stabiele reu zou een leuk maatje voor haar kunnen zijn, maar ze zou ook prima als hond alleen geplaatst kunnen worden. Puberkinderen zou ze leuk vinden, hele jonge kinderen is waarschijnlijk wat te druk voor haar.

Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com

Filmpjes: