Snoopy

Ras: stafford-mix

Geslacht: reu

Geboortedatum: 1-2021

Grootte: volwassen 50-55cm

Beschrijving:

Snoopy is een week of twee geleden gered van bij de zigeuners. Hij zou daar waarschijnlijk voor hondengevechten gebruikt gaan worden. Gelukkig hebben we dit weten te voorkomen.

Snoopy groeit nu op in een pleeggezin met andere honden, pups en katten en wordt goed gesocialiseerd. Het is een vrolijke pup die gek is op zijn pleegbaasje, maar ook graag met de andere pups speelt.

Snoopy gaat uitgroeien tot een flinke stevige jongen en we zoeken dan ook een baas voor hem die ervaring heeft met dit soort honden en hem goed verder socialiseert zodat hij uitgroeit tot een lieve en evenwichtige hond (input 31/3/2021)

Update 29/8/2021: Snoopy, nu Ozzy, is in mei van dit jaar naar nederland gekomen. Helaas ging het al vanaf dag 1 niet zo goed met de andere hond die zijn adoptanten al in huis hadden. Hij vond het allemaal zo spannend en wist niet goed hoe hij op de andere hond in het gezin moest reageren, en daarom viel hij uit.

Zijn baasjes hebben hem de tijd gegeven, alles was natuurlijk nieuw, het land, de taal, de mensen, de dieren, enz. Ook zijn ze met hem naar de hondenschool geweest om zijn gedrag te begrijpen en te weten hoe daar mee om te gaan. Gelukkig zijn ze daar goed geholpen en na een aantal lessen begon hij duidelijk beter in zijn vel te zitten.

Helaas is de andere hond die de adoptanten al hadden zo geschrokken van zijn gedrag dat hij het nu niet meer leuk vindt. Na 5 maanden van oefenen en trainen is het nog steeds niet gelukt om de twee honden tegelijk samen los in huis te laten en daarom is nu toch besloten om Ozzy te herplaatsen.

Ozzy zoekt een huisje waar hij als hond alleen alle aandacht krijgt. Zijn nieuwe baas woont het liefst in een wat prikkelarme omgeving, want fietsers, auto’s en motoren kunnen soms nog eng zijn. Naar mensen toe is Ozzy een echte allemansvriend. In huis kan hij soms wel wat druk zijn en van te veel prikkels wordt hij nog drukker.

Ozzy is in spanje opgegroeid met katten. Maar naar de kat van het huidige gezin is hij erg druk, en daarom is het voor hem beter als in zijn nieuwe huisje geen katten aanwezig zijn. Hij kan verder prima alleen thuis blijven. Hij gaat graag met de auto mee, want meestal betekent dat dat er leuke dingen aan zitten te komen. Wel krijgt hij in de auto een deken over zijn bench heen omdat hij anders helemaal hyper wordt van voorbijrijdend verkeer.

Ozzy zoekt een baas met hondenervaring die het leuk vind om verder met hem aan de slag te gaan om te zorgen dat deze puber uit kan groeien tot een stabiele volwassen hond. Ozzy verblijft momenteel in de buurt van Venlo. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com