Sweety

Ras: jack russel kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2016

Grootte: 35-40cm

Beschrijving:

Sweety is een aantal maanden geleden hoogdrachtig gevonden op straat. Ze is opgevangen door engelsen en is daar in alle rust bevallen van haar pups. Nu de pups oud genoeg zijn om op eigen benen te staan is het voor sweety ook tijd voor een eigen huisje.

Sweety is een verlegen meisje wat naar mensen toe even de kat uit de boom moet kijken. Ze woont nu bij een pleeggezin op een finca met een stukje grond errond. Ze is dus niet gewend om aan de lijn uitgelaten te worden en moet alles nog leren.

Sweety zoekt een rustig gezin waar ze alle tijd krijgt om aan het leven in een gezin te wennen. Een druk gezin met jonge kinderen lijkt me geen goed idee voor haar, ze kan wel bij katten.

Update 3/2019: Sweety raakt in het asiel steeds meer geisoleerd van het huiselijke bestaan en wordt dan ook steeds banger voor vreemde mensen. Ook is ze door een gebrek aan beweging wat te dik geworden. Ze zoekt dan ook echt iemand met ervaring met angstige honden die haar rustig de tijd geeft om te wennen.

Update 9/2020: Sweety is sinds ongeveer 6 weken in Nederland en woont nu samen met twee andere honden in een gastgezin in Ridderkerk. 

Sweety vond in het begin echt alles eng, maar inmiddels begint ze aardig haar draai te vinden. In huis is ze helemaal ontspannen en ligt ze graag op de bank of lekker in de tuin van het zonnetje te genieten. In huis is ze rustig, niet waaks en sociaal naar de andere honden. Ze is zindelijk en kan prima eventjes alleen thuis blijven. Ze is gewend aan een bench en trekt zich er graag terug om haar rust te vinden. 
Als ze rustig op de bank ligt laat ze zich aaien, maar dat is niet iets waar ze zelf om komt vragen. Ook is ze geen allemansvriend en zal ze dat naar verwachting ook nooit worden. 

Buiten vind ze de wereld nog behoorlijk spannend en is ze nog best wel onder de indruk van alle prikkels die op haar afkomen. Het heeft dan ook wel een paar weken geduurd voor ze mee wilde lopen aan de lijn, maar inmiddels gaat dat wel goed. 

Sweety zoekt een rustig gezin wat ervaring heeft met angstige hondjes, die verder geen verwachtingen van haar hebben en waar ze alle tijd krijgt om zich verder te ontplooien. De aanwezigheid van een andere stabiele hond is een pré, maar geen must. Haar nieuwe baas heeft het liefst wel een lekkere tuin waar ze in rond kan scharrelen.
Het is niet bekend of ze met katten kan maar gezien haar karakter verwachten we van wel. Dit kan desgewenst wel getest worden.  

Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com

 

 

7/2020