Sylvester

Ras: kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum: 9/2019

Grootte: 50-55cm

Beschrijving:

Sylvester is begin februari gevonden op een industrieterrein. Hij liep daar al enkele weken rond en het heeft veel moeite gekost om hem te pakken te krijgen. Na 14 dagen bezig te zijn geweest om zijn vertrouwen te winnen is het gelukkig uiteindelijk gelukt. Op het moment dat hij in zijn opvanggezin aankwam is bij Sylvester de knop om gegaan en vanaf dag 1 was hij al zijn wantrouwen in de mens kwijt en beste vriendjes met zijn opvangbaasje.

Sinds eind maart is Sylvester in Nederland en sindsdien verblijft hij in een gastgezin. De eerste week was hij erg onzeker en kon hij nog behoorlijk schrikken van onverwachtse bewegingen of geluiden. Inmiddels heeft hij zijn draai gevonden, is hij helemaal ontspannen en geniet hij van het goede leven.

Het gastgezin omschrijft Sylvester als een lieve, vrolijke en sociale hond. Hij is goede vriendjes met de andere hond van het gezin en ze liggen graag samen op de bank. Ook met de kat van het gezin doet hij het goed en die laat hij in zijn waarde. Hij speelt graag, zowel met speeltjes als met de andere hond. Het spelen met mensen begint hij nu een beetje te leren.

Buiten loopt hij netjes aan de lijn en vermoedelijk kan hij als hij eenmaal gewend is ook goed loslopen. Hij lijkt weinig jachtinstinct te hebben, luistert goed naar zijn naam en doet alles voor een snoepje. Als je vreemde honden tegenkomt buiten reageert hij onderdanig enthousiast en na even de kat uit de boom gekeken te hebben, wil hij het liefst met alle honden spelen.

Een aandachtspuntje bij Sylvester is wel het alleen thuis blijven. ‘s Nachts slaapt hij wel prima alleen beneden, maar wanneer het baasje het huis uit is, of wanneer hij zich gaat vervelen wanneer je even niet op hem let, durft hij wel wat te gaan slopen. Hij heeft daarbij een voorkeur voor zachte dingen zoals kussentjes en knuffeltjes.

Sylvester is een vrolijke puber die heerlijk de wereld aan het ontdekken is. Hij zoekt dan ook een baasje die hem wil begeleiden in het volwassen worden. Met wat tijd en aandacht, een consequente opvoeding en voldoende rust gaat hij uitgroeien tot een fantastisch maatje.
We plaatsen hem liever niet in een gezin met al te jonge kinderen, omdat hij waarschijnlijk mee gaat gaan in hun drukte en daar erg onstuimig en onrustig van gaat worden. Tieners is geen probleem.

Sylvester zit in Lage Zwaluwe in de opvang. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com