Tito

Ras: kruising

Geslacht: reu

Grootte: 50-55cm

Geboortedatum: 2013

Beschrijving:

Tito is samen met Floc gevonden bij een leegstaande finca. Ze hadden waarschijnlijk al een tijdje geen mensen gezien want het heeft behoorlijk wat moeite gekost om ze te vangen.

Tito is een lieve en rustige jongen. Hij kan het goed vinden met andere honden, maar is nog heel verlegen naar mensen toe.

Tito heeft een bultje op zijn flank. Deze zit los en is vermoedelijk goedaardig. Dit wordt nog weggehaald voor hij naar Nederland komt.

Update 9/2019: Tito is een vriendelijke jongen die inmiddels aardig gewend is in het asiel. Hij is vrolijk en speelt graag met een balletje. Ook is van zijn angst voor mensen nauwelijks meer wat te merken, hij laat zich graag aaien. Tito is wel wat te zwaar geworden door een tekort aan beweging en eten uit verveling.

In november is hij gecastreerd en is gelijk zijn bult weggehaald. Dit bleek een cyste gevuld met vocht te zijn, vermoedelijk een gevolg van een oud trauma, maar niks engs dus.

Update 6/2020: Tito is mee geweest met de vrijwilligers om een rondje mee te gaan wandelen buiten het asiel. Hij deed het heel erg goed zoals je op het filmpje kan zien.

Tito zoekt een lieve rustige baas die hem de tijd geeft om het vertrouwen in de mens weer terug te winnen. De aanwezigheid van een andere stabiele hond is een pré. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com

Update 4/2021: Tito is sinds enkele weken in Nederland en verblijft in een gastgezin met puberkinderen.

In het begin moest hij heel erg wennen aan het leven in Nederland en in een huis, maar inmiddels heeft hij zich heel goed aangepast en is hij helemaal op zijn gemak. Zijn pleegbaasjes gaan lekkere lange wandelingen met hem maken en hier geniet hij ook enorm van. De lange wandelingen, samen met normale porties eten, hebben gemaakt dat hij zijn overtollige kilootjes kwijt is en weer een mooie taille heeft.

Tito doet het goed met de kinderen des huizes, hele jonge kinderen vinden we wel wat te druk voor hem. Hij is getest met katten en reageert niet op ze. Ook buiten reageert hij niet op wegrennende katten. Met andere honden buiten heeft hij niet zoveel. Hij valt niet uit aan de lijn, maar als ze aan zijn kont snuffelen voelt hij zich ongemakkelijk en durft hij zijn lip op te trekken. Hij gaat zelf het liefst met een grote boog om andere honden heen.

Tito vond alleen thuis blijven in het begin heel erg moeilijk, maar inmiddels gaat dat gelukkig wel goed. Om die reden zoeken we echter wel een baasje voor hem die veel thuis is en lekkere lange wandelingen met hem wil gaan maken. Tito is in de buurt van Leiden te bezoeken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com

Tito is op afstand geadopteerd door Jan Hein Dix