Toby

Ras: sheltiemix

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2013

Grootte: 45 cm

Beschrijving:

Toby is een lieve kruising van 6 jaar oud. Van die zes jaar heeft hij er vier aan de ketting moeten liggen. Gelukkig is hij daar nu van bevrijd en hij geniet van zijn vrijheid, ook al is dat nog binnen de hekken van het asiel.

Het is een lieve sociale hond die het goed kan vinden met de andere honden in zijn kennel, zoals reu als teef. Naar mensen toe is het een hele lieve en blije hond. Omwille van zijn gedrag vermoed ik daarom dat hij een waardeloze waakhond is geweest. Hij heeft een heel mooi blauw oog, een mooneye, wat je wel vaker ziet bij border collies en husky’s. Er mankeert hem niks aan zijn zicht. Gezien zijn tippende oorpuntjes en het feit dat hij kleiner is dan hij op de foto’s lijkt, zou er ook wel eens shelty doorheen kunnen zitten.

Toby zoekt een lieve sportieve baas die leuke dingen met hem gaat ondernemen. Zijn vacht heeft nog wel een opknapbeurtje nodig. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 25/11/2019)

Update 2/2020: Toby loopt af en toe mank met zijn linker voorpoot. Er zijn rontgenfoto’s van gemaakt en hij blijkt wat artrose te hebben in zijn elleboog, vermoedelijk door een oud trauma. Wie geeft hem desondanks een kans?