Tommie

Ras: kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum: 10-2017

Grootte: 30-35cm (5 a 6kg)

Beschrijving:

Tommie is in januari 2018 naar Nederland gekomen. Helaas moet hij nu, ruim 2 jaar later, herplaatst worden in verband met een veranderde gezinssituatie.

Tommie is een lief hondje en opgegroeid in een gezin met kinderen. Hij is keurig opgevoed, loopt netjes mee aan de lijn en kan ook prima los lopen. Hij luistert goed en komt wanneer je hem roept. Buiten is hij wel wat selectief naar andere honden, hij vind niet iedereen leuk meer na een incident met een grote hond ongeveer een half jaar geleden. Hij reageert niet op katten.

Sinds de huwelijksproblemen en ruzie’s in het gezin spelen is Tommie helaas ook wat gestrest geraakt. Hij blaft daardoor behoorlijk veel en is erg onzeker geworden als er vreemde mensen over de vloer komen (durft daarbij te happen naar de enkels). Ook is hij sindsdien niet helemaal zindelijk meer (dit was hij daarvoor wel gewoon keurig).

Tommie zoekt een rustig huishouden zonder kleine kinderen waar hij weer tot rust kan komen. Lekkere lange wandelingen, af en toe met een balletje spelen en een koekje bij de koffie kan hij zeker waarderen.

Tommie verblijft op dit moment nog bij zijn adoptiefamilie in Klaaswaal, maar wij zijn wel zoekende naar een gastgezin voor hem waar hij tot rust kan komen.