Uli

Ras: kleine boxermix

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2020

Grootte: 45-50cm

Beschrijving:

Uli is als pup van een maand of 3 samen met zijn vriendinnetje Itaca gered bij iemand die niet goed voor zijn honden zorgde en ze waarschijnlijk ook mishandelde. Itaca en Uli waren dan ook best wel angstig toen ze in eerste instantie in de opvang kwamen.

Uli is niet kort daarna in Spanje zelf geadopteerd (Itaca is in Nederland geadopteerd). Toen Uli in de puberteit kwam, ontstonden er echter problemen met de andere hond en is Uli teruggebracht naar ARCA.
Volwassen oxer en staffordachtigen gaan bij ons altijd eerst naar een trainings en opvoedingscentrum voor dit soort pittige rassen om in te schatten of ze plaatsbaar zijn en zo ja, ze een goede basis te geven voor de rest van hun leven en te zorgen dat ze goed gesocialiseerd worden. Uli is daar, ook gezien zijn verleden van mishandeling, ook naartoe gegaan.

Daar omschrijven ze Uli als een hele leuke hond die zeker een kans verdient op een goed huisje. Hij gedraagt zich daar nog als een echte pup, vrolijk, speels en altijd in voor een spelletje. Hij is heel leergierig en doet alles voor eten en leert daarmee snel. Hij is heel sociaal met andere honden en gek op kinderen. Hij luistert goed en kan prima los lopen.

Voor Uli zoeken we een sportief gezin die graag verder met hem aan de slag gaat. Het is echt een hond om actief mee aan de slag te gaan, en echt mee te gaan werken. Iets van agility, speuren, canicross of gehoorzaamheid gaat hij zeker heel leuk vinden. Hij wordt liefst wel als hond alleen geplaatst. Of hij met katten kan is onbekend, als pup heeft hij wel met katten samen geleefd. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 10/6/2021)