Vela

Ras: podencomix

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2020

Grootte: 50-55cm

Beschrijving:

Vela is een lieve podencomix van ongeveer anderhalf jaar oud. Ze is gevonden op straat en naar arca gebracht, maar haar baasje is haar nooit meer komen halen.

We vermoeden wel dat ze gewoon een baasje heeft gehad en niet voor de jacht is gebruikt. Ze is mensgericht en goed gesocialiseerd. Het is een rustige en slimme dame die kan zitten op commando en pootjes kan geven. Daarnaast houd ze van een knuffel. Ze is vriendelijk naar andere honden in de kennel.

Vela zoekt een baas die leuke dingen met haar wil gaan ondernemen. Ze is slim en wil graag leren, dus een cursus op een hondenschool zou leuk voor haar zijn. (input 30/11/2021)

Update 3/2022: Vela is een vrolijke blije lieve hond en zij is dol op mensen, wil graag bij je zijn en met je knuffelen. Vela is erg baasgericht en doet alles voor een koekje. Zij is over het algemeen rustig, heeft haar leuke speelse 10 minuten waarin zij lekker rond rent. Vela loopt al redelijk goed mee aan de riem, vindt wandelen heerlijk. Zij is niet bang voor het verkeer, zij kunnen dicht langs haar passeren, kijkt zij niet naar om. Vela is heel sociaal met andere honden. Kom je tijdens de wandeling eenden tegen, kijkt zij niet naar om. Als er katten in huis zijn die honden gewend zijn is dat voor Vela geen probleem. Vela heeft geen jachtinstinct. Vela zoekt een baas die leuke dingen met haar wil gaan ondernemen. Zij is slim en wil graag leren en is dol op een voerpuzzel. Een cursus op een hondenschool zou leuk voor haar zijn. Vela is in Nederland te bezoeken bij stg Rijpickerwaard.