Xena

Ras: kruising

Geboortedatum: 10-2017

Geslacht: teef

Grootte: uitgegroeid rond de 50cm

Beschrijving:

Xena is samen met haar broertjes en zusjes weggedaan als jonge pup omdat eigenaar zijn verantwoording voor de pupjes niet wilde nemen. Ze is nu 5,5 maand oud en al een aantal maanden in een opvanggezin met andere honden en katten. Ze doet het heel goed, is super sociaal en lief naar andere dieren en mensen.

Update 9/2019: Xena is vorig jaar geadopteerd, maar komt nu door persoonlijke omstandigheden van de adoptant weer ter adoptie.

Xena is een lieve hond van inmiddels ongeveer 25kg. Ze woont nu in een gezin met kinderen en ze is helemaal gek op de kinderen. Ze is keurig netjes zindelijk en loopt prima aan de lijn. Ze kan prima alleen thuis blijven en is gewend aan de bench. Ze reageert op straat niet op katten en heeft als pup met katten samen geleefd, dus wij verwachten dat ze prima gaat zijn met katten.

Xena zoekt een sportieve baas die lekkere lange wandelingen met haar gaat maken. Een cursus zou leuk zijn voor haar.

Update 1/2020: Xena, nu Layla, moet na een half jaar helaas weer herplaatst worden. Ze woont nu in de betuwe bij een gezin met een boomgaard. Helaas blijkt ze wat meer jachtinstinct te hebben dan gedacht en is ze nu erg op de kippen en andere vogels gefocusd. Daarom lukt het niet meer om haar los te laten op eigen terrein. De huidige adoptanten hebben daarom met pijn in het hart besloten dat het beter is om een ander huisje voor haar te zoeken.

Layla is verder wel heel lief, zachtaardig van karakter en een enorme knuffelkont. Het is dan ook echt met pijn in het hart dat ze weg moet. Ze kan prima overweg met de kat en ook voor kinderen is ze super lief. Ze kan goed alleen thuis blijven en autorijden vind ze alleen maar leuk.

Buiten loopt ze netjes aan de lijn, en reageert ze goed op andere honden en ze wil het liefst alleen maar spelen. Wat betreft loslopen moet ze wel verder getraind worden, ze heeft nu vooral aandacht voor de vogeltjes en de omgeving om haar heen en weinig voor de baas. 

Layla zoekt een leuke sportieve baas die lekkere lange wandelingen met haar wil gaan maken. Voor meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com