Xula

Ras: pointer-mix

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2016

Grootte: 50-55cm

Beschrijving:

Xula is weggehaald bij een jager. Ze zat daar in een heel klein hokje, aan een veels te korte ketting en werd niet goed behandeld. Xula zit nu veilig in arca en de jager is er gelukkig niet achter gekomen waar ze naartoe gebracht is.

Ondanks dat ze niet goed behandeld is, is ze haar geloof in de mens niet verloren. Xula is namelijk gek op mensen en zodra je de kennel in komt springt ze heel enthousiast tegen je aan. Ze is van de week mee geweest met vrijwilligers mee een rondje wandelen buiten het asiel en dat deed ze heel netjes. Ze is prima met andere honden, zowel reu als teef.

Update 9/2019: we hebben Xula ontmoet en dit meisje is een enorm blij ei! Ze is gek op mensen en zodra je gaat zitten kruipt ze echt helemaal in je om geknuffeld en gekroeld te worden. Als je stopt, komt ze duwen met haar neus en neemt ze je arm in haar bek zo van ‘ga door!’ Ze heeft heel de dag door een heerlijke glimlach op haar gezicht.

Update 5/2020: Xula is positief getest op hartworm, daarvoor is ze begin mei behandeld en de behandeling is goed verlopen. Door het asielleven (te weinig beweging en eten uit verveling) is ze helaas wat te dik geworden. Gelukkig mag ze begin juni naar nederland komen, waar een gastgezin voor haar klaar staat om daarmee aan de slag te gaan.

Xula zoekt een leuke sportieve familie die leuke dingen met haar gaat ondernemen. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com